Welke handschoen in welke situatie?

In veel verschillende beroepen of professies is hygiene erg belangrijk. Al helemaal nu we erg voorzichtig moeten doen door het corona virus. Wegwerphandschoenen worden veel gebruikt om een hoge hygiene standaard te onderhouden. Maar als je ze zult gaan gebruiken zal je merken dat er verschillende soorten te krijgen zijn. Het is vaak niet helemaal duidelijk welke soort je wanneer gebruikt en om je hierbij te helpen zullen we dit per soort handschoen aan je uitleggen. Benieuwd? Lees dan nog even door!

Latex handschoenen

De bekendste wegwerphandschoenen zijn waarschijnlijk latex handschoenen. Dit zijn over het algemeen ook erg fijne handschoenen om te gebruiken. Ze zijn namelijk makkelijk aan te trekken. Bieden een goede bescherming en zijn erg duurzaam. Omdat latex een natuurrubber is scheuren de handschoenen niet snel wat natuurlijk erg fijn is. Wel zijn sommige mensen allergisch voor latex, wat het voor deze personen natuurlijk ondraagbaar maakt. Omdat ook patiënten allergisch kunnen zijn worden deze handschoenen binnen de medische sector minder vaak gebruikt.

Nitril handschoenen

Naast latex bestaat er ook nog een synthetisch rubber genaamd nitril. Deze handschoenen zijn sterker dan latex handschoenen. Ze bieden een goede bescherming, maar zijn niet geschikt voor medische “steriele” werkzaamheden.

Vinyl

Tot slot is een veel gebruikt materiaal PVC. Dit is wel de minst sterke handschoen, maar is wel te gebruiken voor mensen met een handschoenen allergie. Let er op dat je dus niet met te agressieve middelen aan de gang gaat wanneer je deze handschoenen gebruikt.

Hopelijk weet je nu beter welke handschoenen je in welke situatie hoort te gebruiken. Nog vragen? Laat het ons hieronder weten!

Bron: Disposable Discounter