Grootkeuken

Wanneer kun je beter gaan voor een grootkeuken in plaats van een keuken?

In tijden van Corona zijn er bijna geen koks aan het werk. De keukens zijn onbemand. Desondanks gaan we het in dit artikel hebben over grootkeukens en keukens. Wat is het verschil? En wanneer kun je beter voor een grootkeuken gaan? Dat en meer lees je hier!

Relevante website: Service Equipe Nederland

Het verschil tussen een grootkeuken en een keuken

Het zit al een beetje in de naam. Maar een grootkeuken is een stuk groter dan een keuken. Een grootkeuken heeft veel meer mogelijkheden dan een normale keuken. Vaak zijn er twee of meer kookstellen. Daarnaast is de apparatuur in een grootkeuken vaak van hogere kwaliteit dan dat van een (normale) keuken. 

In restaurants

In restaurants is een grootkeuken echt een must. Als je professionele gerechten wilt maken dan is het nodig om een grootkeuken te hebben. In een grootkeuken passen alle soorten keukenapparatuur dat gewenst is. Denk dan bijvoorbeeld aan bakplaten, kookketels, steamers, heteluchtovens, lavasteengrils. 

In het bedrijfsleven

Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk dat het personeel tevreden is. Wat kun je doen om het personeel tevreden te houden? Door ze bijvoorbeeld te voorzien van een aantal gemakken op het werk. Vermaak en lekkernijen scoren altijd goed bij personeel. Als het personeel de mogelijkheid heeft om op de playstation te gaan in de pauze en om te eten uit de bedrijfskantine, dan zullen ze dit graag doen. Ze zullen tevreden zijn met hun werkgever en zullen loyaler zijn. Veel (grote) bedrijven kiezen er voor om de medewerkers lunches voor te schotelen in de pauze vanuit hun grootkeuken. 

In het onderwijs

Als je het koksvak wilt leren, dan zul je naar school moeten. Maar als de school geen professionele keuken heeft, schiet het natuurlijk niet op. Daarom hebben veel onderwijsinstellingen grootkeukens waar de leerling koks hun gang kunnen gaan. 

In de zorg

Mensen die ziek zijn of hulpbehoevend hebben goed eten nodig. In een ziekenhuis zitten veel van dit soort mensen. Om al deze mensen goed te kunnen voorzien in hun dagelijkse eet behoefte hebben ziekenhuizen grootkeukens waar ze in koken. De mensen krijgen elke dag lekker eten vanuit een professionele grootkeuken.