Waar rekening mee houden bij horeca apparatuur kopen?

Eén van de eerste zaken waar u rekening mee dient te houden op het ogenblik dat u een horecazaak gaat starten is natuurlijk het kopen van horeca apparatuur. Dit spreekt voor zich. Het aanschaffen van de nodige horeca apparatuur lijkt op het eerste zicht misschien een eenvoudige zaak te zijn, maar dat is het niet. Er dient dan ook in de praktijk met ongelofelijk veel verschillende zaken rekening te worden gehouden. Om welke zaken het hier precies gaat wordt meteen duidelijk door middel van de informatie op deze pagina. Op deze manier kunt u er altijd zeker van zijn dat u precies die horeca apparatuur gaat kopen die voor uw zaak een niet onbelangrijke meerwaarde zal weten te betekenen. 

 1. Waarom kiezen voor specifieke horeca apparatuur? 

In het bijzonder wanneer u van plan bent om een kleine horecazaak op te starten is de kans bestaande dat u zich de vraag zult stellen of het wel noodzakelijk is om gebruik te maken van gespecialiseerde horeca apparatuur. Het spreekt namelijk voor zich dat deze toestellen in de praktijk altijd over een aanzienlijk hoger prijskaartje beschikken in vergelijking met gewone toestellen die ook gewoon bij u thuis gebruikt zouden kunnen worden. Toch is het in de praktijk zo dat u er, ook bij een kleine horecazaak altijd goed aan doet om te kiezen voor specifieke apparatuur welke is geproduceerd voor de horeca. Dit omwille van deze redenen:

 1. Horeca apparatuur kan doorgaans een aanzienlijk grotere belasting aan; 
 2. Gespecialiseerde apparatuur staat veel professioneler in uw zaak; 
 3. Bij problemen kunt u vaak genieten van een speciale garantie; 

Op het eerste zicht lijkt een bepaald toestel dat eigenlijk is bestemd voor gebruik in een private omgeving misschien wel voldoende te zijn, maar in de praktijk is dat zelden echt het geval. Het is echter pas tijdens het daadwerkelijke gebruik van het toestel dat u zult merken dat ze toch echt niet is bestemd om in een professionele omgeving te worden gebruikt. 

 1. Welke horeca apparatuur heeft u precies nodig in uw zaak?

De ene horecazaak is de andere niet. Dat spreekt voor zich. Dit gezegd zijnde dient er altijd rekening mee te worden gehouden dat u doorgaans nood heeft aan meer apparatuur dan u in eerste instantie zou vermoeden. In ieder geval wordt er een onderscheid gemaakt tussen: 

 1. De kleine horeca apparatuur; 
 2. De grote horeca apparatuur; 

Alvorens te beslissen om over te gaan tot het kopen van bepaalde toestellen is het steeds van belang om voor uzelf uit te maken waar u allemaal nood aan heeft. Het opmaken van een lijstje is dan ook altijd de moeite waard. Alleen op deze manier zult u bij het openen van uw zaak niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Is het voor u nog niet helemaal duidelijk wat horeca apparatuur nu in de praktijk allemaal precies omvat? In dat geval kan de onderstaande informatie u daar een duidelijker beeld van geven. 

 1. Kleine horeca apparatuur 

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de verschillende soorten kleine apparatuur die voor de horeca op de markt zijn terug te vinden. Op het eerste zicht lijken deze apparaten misschien net wat minder belangrijk, maar dat is natuurlijk helemaal niet correct. Onder de kleine horeca apparatuur vallen dan ook zeer belangrijke toestellen zoals onder meer: 

 • Een mixer; 
 • Een broodrooster;
 • Knoflookpersen; 

De bovenstaande voorbeelden zijn uiteraard nog maar het topje van de ijsberg, maar toch maken ze reeds duidelijk hoe belangrijk kleine horeca apparatuur in de praktijk kan zijn. Zie ze dus zeker en vast niet over het hoofd en verdiep u goed in de verschillende opties op de markt.

 1. Grote horeca apparatuur

Heeft u een lijstje gemaakt met alle kleine horeca apparatuur waar u in uw zaak nood aan zult hebben? In dat geval is de tijd aangebroken om te kijken in de richting van de grotere apparatuur. Deze toestellen vereisen vaak nog meer aandacht, niet in het minst omdat er natuurlijk een nog hoger prijskaartje aan verbonden is. Enkele voorbeelden van grote horeca apparatuur welke u zeker kunt overwegen voor in uw zaak zijn onder meer: 

Niet in het minst voor grote en dus ook dure horeca apparatuur geldt dat u nog extra aandacht zult willen besteden aan de garantievoorwaarden waar u van kunt genieten. Menig aantal horecazaken kiezen ervoor om bepaalde kleine horeca apparatuur meerdere keren te kopen. Op deze manier beschikken ze steeds over een back-up bij problemen. Het spreekt echter voor zich dat u niet de grote en dure horeca apparatuur ook meerdere keren zult willen kopen. De garantieregeling is in het bijzonder omwille van deze reden extra belangrijk.

 1. Investeren in echt kwalitatieve en betrouwbare horeca apparatuur

Nog meer voor horeca apparatuur in vergelijking met gewone apparatuur voor thuis geldt dat u er goed aan doet om te kiezen voor de meest kwalitatieve mogelijkheden op de markt. Dit uiteraard omdat u niet zult willen dat uw toestellen om de haverklap stuk zullen gaan. Wanneer een toestel thuis stuk gaat is dat vervelend. Wanneer uw horeca apparatuur er plots mee ophoudt betekent dat niet alleen dat u aanzienlijk zult moeten investeren, daarnaast zult u ook nog eens heel wat inkomsten verliezen. Het mag dan ook duidelijk zijn, investeren in kwalitatieve en betrouwbare horeca apparatuur is in de praktijk altijd een absolute must. 

 1. Welke horeca apparatuur heeft u in uw zaak echt nodig? 

Op het ogenblik dat u begint met bepaalde horeca apparatuur aan te schaffen zult u al snel kunnen vaststellen dat het totale prijskaartje voor deze verschillende apparaten behoorlijk kan oplopen. Omwille van deze reden is het altijd van belang om voor uzelf uit te maken welke apparaten u in uw horecazaak echt nodig heeft en welke niet. Heel wat startende ondernemers maken de fout om meteen heel wat verschillende apparatuur te kopen waar ze helemaal geen nood aan hebben. Dat hoeft op zich nog niet meteen een groot probleem te zijn, maar het spreekt voor zich dat dit wel uw verdere financiële mogelijkheden kan hypothekeren. 

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het dan ook te allen tijde een goed idee om ervoor te kiezen om een lijstje op te stellen waar de belangrijkste horeca apparatuur op is terug te vinden waar u gebruik van wenst te maken. Indien mogelijk kunt u ook meteen op de lijst zelf nummers aangeven waardoor duidelijk wordt welke horeca apparatuur nu voor uw zaak het belangrijkste is en waar u eigenlijk nog niet meteen nood aan heeft. Op deze manier zorgt u ervoor dat u niet geconfronteerd zult worden met vervelende verrassingen.

 1. Horeca apparatuur, ook interessant voor bedrijven?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat horeca apparatuur in het bijzonder in het leven is geroepen voor horecazaken om gebruik van te maken. Dit gezegd zijnde is het zo dat er ook in heel wat andere omgevingen gebruik kan worden gemaakt van deze apparatuur. Wat bijvoorbeeld te denken van grote bedrijven? In elk groot bedrijf is er wel een eetzaal terug te vinden waar het personeel tijdens de middag of tussendoor kan gaan eten en iets kan drinken. Het spreekt voor zich dat de apparatuur welke hier is terug te vinden deze capaciteit echter aan moet kunnen. Om hier zeker van te zijn investeren heel wat ondernemingen vandaag de dag in speciale horeca apparatuur. Op deze manier zullen er zich niet snel problemen voordoen in de eetzaal of de refter van het bedrijf in kwestie. 

 1. Waar wordt er nog gebruik gemaakt van horeca apparatuur? 

Niet alleen in horecazaken en bedrijven wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van horeca apparatuur. Wat namelijk ook te denken van scholen? Ook voor scholen geldt immers dat de toestellen die er in bijvoorbeeld de refter worden gebruikt een behoorlijke capaciteit te verwerken krijgen. Bovendien spreekt het voor zich dat ze deze capaciteit ook nog eens moeten kunnen verwerken binnen een afzienbare tijd. Standaard apparaten kunnen het hier behoorlijk lastig mee hebben, maar dat geldt niet voor horeca apparatuur. Zij slagen er doorgaans zonder probleem in om de vereiste capaciteit te realiseren.

 1. Controleer goed de garantievoorwaarden van uw horeca apparatuur

De informatie op deze pagina heeft reeds duidelijk gemaakt dat er heel wat verschillende aandachtspunten bestaan waar u rekening mee dient te houden bij het kopen van (nieuwe) horeca apparatuur. Het spreekt voor zich dat u altijd zult willen kiezen voor apparatuur welke over zo’n optimaal mogelijke kwaliteit en degelijkheid beschikt. Dit gezegd zijnde is ook deze horeca apparatuur nooit voor de volle honderd procent gevrijwaard van problemen. 

Omwille van bovenstaande reden en omdat u uiteraard niet graag ettelijke dagen of zelfs weken uw zaak zult willen sluiten is het altijd van belang om goed te controleren op welke garantievoorwaarden u kunt rekenen. Alleen op deze manier kunt u ervan op aan dat u bij mogelijke problemen meteen geholpen zult worden. Het mag dan ook duidelijk zijn, ook goed de garantievoorwaarden bekijken is een absolute must bij het aanschaffen van bepaalde horeca apparatuur.

Voor het aanschaffen van horeca apparatuur kunt u dag én nacht terecht bij HorecaRama.