Rum

Rum, een welbekende alcohol

Wanneer er een speciale gelegenheid is zie je ook dat er vaak wordt genoten van een alcoholisch drankje. Dit kan dan ook van alles zijn, maar ook rum is een populaire keuze. Dit drankje is namelijk in bijna alle landen wel beschikbaar en wordt ook dagelijks door miljoenen mensen gedronken. De manier waarop het wordt gemaakt is wel heel speciaal. Zo zie je namelijk dat het wordt gemaakt uit een bijproduct van suikerriet namelijk melasse. Melasse is een stroperige substantie wat erg veel suiker bevat. Deze substantie wordt dan ook gemengd met water om hier dan uiteindelijk de alcohol van te maken.

Productie

Zonder alcohol zal rum ook geen lekker drankje zijn. Om alcohol in het drankje te krijgen zul je zien dat er gist wordt gebruikt. Dit zal er voor zorgen dat de suikers die in het mengsel van water en melasse zitten worden omgezet tot alcohol. Dan heb je natuurlijk nog geen rum, maar al wel de basis. Daarna zul je nog specifieke ingrediënten kunnen toevoegen om ervoor te zorgen dat je een specifieke soort drank krijgt. Zo kun je dus ook gaan testen met nieuwe smaken en misschien wel iets heel erg lekkers vinden.

Rum

Destilleren

Wanneer de suikers zijn omgezet tot alcohol door het gist is dit ook nog niet genoeg. Je zult namelijk zien dat het huidige mengsel nog wordt gedestilleerd. Hiermee zul je het alcohol percentage verhogen. Wanneer je het alleen destilleert, zul je een drankje krijgen met meer dan 95 procent alcohol. Dit is niet meer lekker en daarom wordt er na afloop een rum gemaakt met een percentage van ongeveer 40 procent. Dit is een goed percentage van de sterke drank zodat het niet te sterk is, maar toch wel alcohol bevat om het sterke drank te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *