genieten van koffie

Op zoek naar goede koffie in Eindhoven? Hier moet je op letten

In het zuiden, daar weten ze wel wat goed eten en drinken is. De bourgondische mentaliteit van veel Eindhovenaren en andere Brabanders is niet te evenaren. Ook op het gebied van koffie weten ze waar ze over praten. Ben jij op zoek naar de lekkerste koffie in Eindhoven? Deze tips helpen je verder.

goede koffie machine

Variatie is belangrijk

Waar je ook koffie gaat drinken, het is belangrijk dat ze meerdere keuzes hebben. Natuurlijk ga jij niet al die keuzes uitproberen, maar het feit dat ze zoveel verschillende soorten koffie goed kunnen klaarmaken is teken van behaalde vaardigheid in het maken van koffie. Het liefste zoek je een koffietent waar ze niet alleen zwarte koffie en koffie met melk serveren, maar ook bijvoorbeeld een latte of cappuccino.

Variatie in formaten is ook altijd fijn. Soms wil je gewoon een flinke bak koffie, bijvoorbeeld omdat het vroeg is en je nog de hele dag door moet. 

Ga alleen voor huisgemaakt

Sommige horeca serveren koffie uit een machine, bijvoorbeeld eentje van een bekend merk. Uiteraard heeft iedereen een machine nodig om koffie te maken, maar de mate waarin de koffie de taken overneemt, verschilt. Een echt vers gemaakte koffie is met een machine waar onverwerkte bonen in geplaatst worden. Een barista machine ziet er bijvoorbeeld heel anders uit dan die automaat op je werk, en dat heeft een reden. 

lekkere koffie

De beste prijs

Een goede koffie hoeft niet duur te zijn. Laat je niet wijsmaken dat acht euro voor koffie normaal is. Een echt lekkere koffie kun je gewoon serveren voor onder de vijf euro.