Hoe vind je de wijn die het beste bij je past?

Hoe vind je de wijn die het beste bij je past?

Het zonnetje breekt langzaam door en het wordt weer tijd om lekker met een wijntje in de tuin te zitten. Er zijn zoveel verschillende wijnen, dus welke kies je dan? Welke wijn past er eigenlijk het beste bij je? Ga je voor zoet, zuur, fruitig of voor iets totaal anders? Met onderstaande tips zoek je zelf uit wat jouw ideale wijn is.

Waar houd je van?

De eerste, essentiële vraag is natuurlijk, heb je meer zin in rode wijn, witte wijn, of rosé? Over het algemeen geven meer mannen de voorkeur aan rode wijn en houden vrouwen het meeste van witte wijn. Als je de eerste categorie gekozen hebt, gaan we door naar categorie twee, het druivenras. Om in de wirwar van wijnen jouw soort te kiezen, is het handig om een slectie te maken in druivenrassen. Elke druif heeft namelijk zijn eigen, unieke smaak. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde druif, is het makkelijk om op basis hiervan een wijn te kiezen. Hoe kies je zo’n druivenras? Heel simpel, probeer ze allemaal en kies je favoriet! 

Proeven

Als je wijn gaat proeven, waar moet je dan zoal op letten? Als je de wijn hebt ingeschonken, moet je eerst eens goed naar de wijn kijken. Hoe ziet de kleur van de wijn eruit? Stap twee is het walsen van het glas, dat kan zowel op tafel als in de lucht. Walsen is belangrijk, zodat er meer zuurstof bij de wijn komt, waardoor de aroma’s vrijkomen. Hierna moet je ruiken aan de wijn. Als laatste is het tijd om te gaan proeven. Als je als een echte kenner over wil komen, moet je slurpen en de wijn door je mond laten vloeien. 

BudgetEen ander belangrijk aspect van wijn is de prijs. De prijs van wijn varieert namelijk erg sterk. Als je in de supermarkt op zoek gaat, kun je voor een paar euro al een lekkere wijn scoren, maar als je naar de slijterij gaat, vind je flessen voor honderden euro’s.  Bij De Gouden Ton vindt je veel wijnen in allerlei prijsklassen, waardoor er altijd wel eentje voor je bijzit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *