Geglazuurd gehaktbrood
Geglazuurd gehaktbrood is een gehaktbrood waat voor het bakken een tomatensaus op het brood wordt aangebracht. De tomatensaus, waarin natuurlijk toch wel redelijk wat suiker zit, zal door de hitte van de oven karameliseren.
Door het bakken, dit brood het ongeveer 80 minuten nodig, zal de saus als een glazuur op het brood worden.
Lekker krokant, en met een heerlijke smaak.
Ingrediënten
- 120ml ketchup
- 75gr bruine suiker
- 15ml citroensap
- 3gr droge mosterd
- 910gr gemalen mager gehakt
- 3 plakken gemalen brood
- 40gr ui (in blokjes)
- 1 ei (geklopt)
- 4gr gehakt bouillon, verkruimeld
- 45ml citroensap
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175graden.
- Meng de ketchup, bruine suiker, 1 eetlepel citroensap en de droge mosterd tot een egale mix.
- Meng het gemalen gehakt, vermalen brood, ui, ei, bouillon, 3 eetlepels citroensap en 1/3 van de ketchupmix uit stap 2 in een grote kom. Kneed het geheel in een brood vorm en doe het in een broodvorm.
- Kook 1 uur, giet het vet af. Giet de overgebleven 2/3e van de ketchupmix over het gehakt, kook het nu nog 10 minuten alvorens op te dienen.
Erg lekker met gebakken aardappelen en een verse groene salade.