lekkere koffie

De perfecte kop koffie zetten?

Wordt een echt barista die de perfecte kop koffie zet, maar dan thuis! Je hele dag kan veranderen wanneer je de dag begint met een perfect kopje koffie. Helaas, wanneer je reguliere barista niet beschikbaar is, omdat de starbucks gesloten is dan kan je in dat geval het beste zelf zoeken naar een manier om een lekker kopje koffie te zetten.

De perfecte kop koffie maken is makkelijker dan je in eerste instantie zou denken, het gaat namelijk ook om hoe je je bonen bewaard en welke filters je gebruikt. Dit zal er allemaal voor voorkomen dat jouw kopje koffie te bitter wordt of een nare nasmaak heeft. Het maakt in principe dus niet of je duurzaam geteelde koffiebonen van een koffie abonnement gebruikt of juist bonen uit de supermarkt. Met een aantal basisregels kan ook jij de perfecte kop koffie telkens weer zetten in de ochtend! (bron: https://www.giocoffee.nl/).

goede koffie machine

Hoe ga je te werk?

Als we kijken naar hoe je koffie kan zetten dan zijn er 3 manieren die populair zijn om thuis te gebruiken, dit zijn de ouderwetse koffiezetapparaat, de franse pers en tot voor kort ook een pour-over techniek! Alle technieken zijn gemakkelijk te leren en zal je met eenvoudige stappen en methoden dichter naar het perfecte kopje koffie brengen.

Allereerst moet je eerst je gemalen koffie wegen, dit zorgt voor het beste resultaat dan wanneer je koffie opschept met een lepel of afmeet met een maatbeker. Hiervoor gebruik je simpelweg een digitale weegschaal, deze zijn nauwkeurig. Daarnaast gaan we ervan uit dat er voor 2 kopjes koffie gemiddeld 15 gram gemalen koffie wordt gebruikt. 

Vergeet niet dat het ook mogelijk is om deze 3 manieren van koffie zetten mee te nemen naar werk. Zo kan je niet alleen ‘s ochtends genieten van de perfecte kop koffie, maar ook de gehele dag door op werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *