Catering van de Surinaamse keuken, koken met liefde, op gevoel en met veel kruiden

Hoewel Suriname voor lange tijd gebonden is geweest aan Nederland, is het nu een onafhankelijk land, waar de voertaal overigens nog wel Nederlands is. Er heeft geen enkele bevolkingsgroep de meerderheid in dit Zuid-Amerikaanse land en dat zien we terug in de Surinaamse keuken. Deze unieke keuken is een mix vanuit talloze culturen, aparte gerechten uit het ene land vermengd met invloeden uit een ander, tezamen gebracht in wat dan weer typisch Surinaams kan worden genoemd.

Wil je eens kunnen genieten van de echte Surinaamse keuken, dan kun je natuurlijk zelf gaan kokkerellen of kiezen voor een enthousiaste cateringservice, die de overheerlijke gerechten bij je thuis of op de zaak vers klaarmaakt.

 

”Catering

 

Typisch Surinaams

In de titel en inleiding hebben we al een paar eigenschappen aangetipt van de Surinaamse keuken, maar daar blijft het niet bij. Eten is in Suriname niet alleen een noodzaak om te blijven leven, het is een doel om gelukkig te zijn. Een maaltijd is een uitstekend moment om gezellig samen te zijn en om ervoor te zorgen dat dergelijke momenten langer duren dan misschien normaal, is overvloed een kenmerk dat we terugvinden in de Surinaamse keuken.

Eigenlijk zouden we bij een groot aantal gerechten niet eens moeten spreken van typisch Surinaamse schotels, maar meer van multiculturele gerechten met een speciale Surinaamse inslag. Dat maakt de Surinaamse keuken niet alleen heel apart, maar ook in zekere zin herkenbaar, maar dan met een twist.

Omdat eten een zo belangrijke rol speelt in het leven van een Surinamer, worden gerechten altijd met liefde voorbereid en meestal niet op basis van voorgeschreven hoeveelheden van het een of ander. De kruidenrijke keuken van Suriname is er een van vrijheid en proeven tot de perfectie daar is.

 

Catering Surinaamse keuken

Al de eerder genoemde redenen maakt uitbesteding van Surinaams tafelen in de vorm van catering altijd een verrassende gebeurtenis. Kleine verschillen in de voorbereiding van gerechten en het spelen met invloeden van andere culturen, eigen aan Surinaams koken, bieden de gerechten van uw catering kok elke keer weer een welhaast unieke ervaring.

 

Uitleg over hoe catering kan werken