BBQ nu het nog kan

Ik ben half augustus weer teruggekomen van mijn vakantie. Ik kwam hier terug in Nederland en het was ruim een week lang stromende regen. Ik wilde zo snel mogelijk weer terug naar Curacao. Teleurgesteld dacht ik dat de zomer in Nederland vrijwel over was, maar niets was minder waar. Afgelopen week en aankomende week is het gewoon rond de dertig graden plus, bijna net zo warm als toen de hittegolf Nederland raakte. Ik denk dat dit de échte laatste zomerse daagjes van Nederland zijn, dus pak nu snel nog je kamado grill nu het nog kan.

Een barbecue is een echte sociale happening, er zijn meestal meerdere personen aanwezig. Doe je het lekker met je familie, je vrienden of tijdens een verjaardag. Ik moet echter wel toegeven dat het steeds professioneler wordt aangepakt. De echte kenners die maken gebruik van een kamado bbq. Deze barbecues worden alsmaar populairder. Deze barbecues zijn massieve en negen van de tien keer keramische barbecues. Het is dus meestal van hoogwaardig materiaal gemaakt en houd daardoor zeer goed de warme en vocht op de juiste plek. Je kunt deze barbecues boven en onderin volledig afsluiten, hierdoor kun je zelf perfect de temperatuur reguleren en dus het perfect stukje vlees maken.

Wij als Nederlanders zijnde, zijn ook echte barbecue-ers. Dat is ook één van de redenen waarom Nederland in de top tien staat van de BBQ-grootmachten. Er wordt voornamelijk in de zomer gebarbecued, meestal tijdens de maanden juni, juli en augustus omdat dit de warmste maanden zijn. Alhoewel in de winter zijn wij Nederlanders er ook niet vies van. Daarnaast is vader ook echt een ideale en best wel bekende barbecue dag. Mannen die lekker een stukje vlees aan koken zijn voor de rest van de gasten. De fik erin en eten maar, beetje zoals vroeger lijkt het wel he?