Bananenbrood

Categorieën Eten

Of bananenbrood nu echt uit Amerika afkomstig is, of gewoon ontwikkeld is door de Nederlandse bakker die dacht dat de Nederlandse cake prima zou smaken met een paar rijpe bananen erdoor, dat laten we maar even in het midden.

Feit is wel dat dit brood, maar je kunt natuurlijk ook spreken van een bananencake, bijzonder lekker is.

Ook prima te eten bij het ontbijt, krijg je meteen wat calorieën binnen, en dat is ook niet verkeerd.

Ingrediënten

    0,5 kilo overrijpe bananen

    250 gram bloem

    0,5 zakje bakpoeder

    115 gram boter

    115 gram bruine suiker

    2 eieren

    snuf zout

  • Even de oven op 180 graden knallen.
  • De eieren in en kom breken en kloppen.
  • Bakblik invetten.
  • Gooi de bloem, het bakpoeder en zout bij elkaar, even mengen.
  • Mix de boter met de suiker, in een andere kom.
  • Prak de bananen met een vork en meng de losgeklopte eieren erdoor. Het prakken kan fijn, maar het is ook lekker als je de bananen een beetje grof prakt. Je proeft in het bananenbrood dan nog echt stukjes banaan.
  • Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker en boter-mengsel en meng het tot een glad geheel.
  • Nu doe het mengsel van bloem en bakpoeder dat we zojuist gemengd hebben erbij. Weer goed mengen.
  • Doe het deeg in het ingevette bakblik en zet hem in de oven. Baktijd van 45 tot 50 minuten totdat de cake mooi bruin is geworden.

Tips

Als je voordat je het deeg in het bakblik doet, nog wat druppels vanille-extract in het deeg doet, smaakt het brood nog lekkerder.

Een andere lekkere variatie is stukjes appel of mandarijn door het deeg te doen.